Bakan Uraloğlu, tarihi köprü restorasyon alanında yaptığı açıklamada, “Önümüzde bir seçim süreci var. Bu seçim sürecinde bir yarış var. İnşallah Nevşehir’imize, Avanos’umuza güzel hizmetler yapacak olan bir ekiple beraber biz de hizmetler yapmaya talibiz. İnşallah onları sizlerle beraber yapacağız. Arkamda Sultan Abdulhamid döneminde yapılmış olan 11 ayaklı, 152 metre uzunluğundaki tarihi bir köprü vesilesiyle burada bulunuyoruz. Bunun hikayesi var. Eskiler birazcık daha en azından fotoğraflarıyla bilirler. Bunun üstü ahşap bir köprüymüş. 1925 yılında olan bir yangında o ahşap kısım yanmış ve o dönemde betonarme olarak yapılmış. Maalesef aslından uzaklaşmış. Sonra 1995 yılında köprü belli sebeplerden dolayı yıkılmış ve yeniden bazı ilaveler yapılarak çok orijinaline uygun olmayan şekilde hayata geçirilmiş. Köprünün 11 adet taş ayaklarında da gerekli restorasyonları yapıyoruz. Üzerini de inşallah Avanos’a yakışacak şekilde çelik bir tabliyeyle yapacağız. Bunu da kurula onaylattırdık. Tarihi dokusunu mümkün olduğu kadar muhafaza edebilecek şekilde yürütüyoruz. Bu birazcık iğneyle kuyu kazmak gibidir. Çok istenen şartlarda yapmamız gerekmektedir. Onun için arkadaşlarımız yavaş bir tempoda ama kendi tarihi dokusuna uygun bir tempoda yapım çalışmalarını yürütüyorlar. Bu sene içerisinde bitirip hizmete açacağız. Bu köprümüzü de inşallah tarihi dokusuna uygun bir şekilde bitirerek sizlerin kullanımına açmış olacağız” dedi.
‘EĞER SEÇİMİ KAYBEDERSENİZ TAŞ KÖPRÜNÜN YAPIMI DURACAK MI?’
Bakan Uraloğlu, tarihi köprüde yaptığı konuşmanın ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Ahmet Kavak isimli bir vatandaş Uraloğlu’na, “Eğer seçimi kaybederseniz taş köprünün yapımı duracak mı?” sorusunu yöneltti. Bakan Uraloğlu ise vatandaşa, “İstanbul ve Ankara’da hizmetler durdu mu?” yanıtını verdi.
İFTARA KATILDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avanos ilçesindeki tarihi taş köprü ve esnaf ziyaretinin ardından bir otelde düzenlenen iftara katıldı. Bakan Uraloğlu, iktidara geldikleri zamandan bu yana birçok proje geliştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Bizim işimiz yol yapmak. İnsanları bir yerden bir yere ulaştırmak. Gidecekleri yerlere götürmek, taşıyacakları yükü taşıtmak, onları güvenle seyahat ettirebilmek, istedikleri zaman diliminde, istedikleri yerlere gitmeyi sağlayabilmektir. Gerçekten bu sektörde olan turizm sektörü de dahil, sektör ayrımı yapmaksızın hangimiz bir araca binmeden günlük yaşamımızı tamamlıyoruz? Şöyle bir 22 yıl öncesine gidelim. Bir yerden bir yere gideceğimiz zaman gerçekten o gideceğimiz güzergaha bağlı olarak bir kamyonun peşine takılmak. Gideceğimiz bir yere bir uçak bileti, bir uçak seferi bulabilmek gibi durumlar hepimizi endişelendiriyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güzel işler yaptık ve her tarafı ulaşılabilir kıldık. Türkiye haritasını gözümüzün önüne getirelim. Karayolundan havayoluna, demir yoluna kadar birçok şey yaptık. Birçok şey de planlıyoruz. Yani yaptıklarımızla övünüyor muyuz? Gerçekten övünmemiz lazım. Yeterli mi? Asla yeterli değil. Eğer biz dünyada 10 ekonomiden birisi olacaksak ki inşallah olacağız. O zaman ülkemize daha çok yatırım yapmamız lazım. Ulaştırma sektöründe yatırım yapmamız lazım. Cumhurbaşkanımız da o talimatları bize verdi. Biz de o yatırımları yapıyoruz.
GÜNDEM
16 Eylül 2024SPOR
16 Eylül 2024GÜNDEM
16 Eylül 2024SPOR
16 Eylül 2024SPOR
16 Eylül 2024GÜNDEM
16 Eylül 2024GÜNDEM
16 Eylül 2024